Ervaringen

burenservice

Bijzondere terugblik door een dochter uit Hattem

Toen mijn ouders meer en meer afhankelijk werden van derden kon BurenService de begeleiding eenvoudig opschroeven. 

Uiteindelijk was BurenService de basis waarop onze beide ouders thuis konden blijven wonen. Eerst paar uur overdag, daarna gehele dagdelen en de laatste paar jaar 24-uur. 

BurenService werkte intensief samen met de reguliere thuiszorg. Het was een stabiel team, wel enkele wisselingen, complimenten aan de snelle vervanging, ook bij ziekte en vakanties!

De flexibiliteit en creativiteit tav onverwachte situaties en de betrokkenheid van BurenService met het leven van onze ouders, waardoor er voortdurend zorg op maat werd geleverd. 

Oplossingsgericht, zorgvuldig en communicatief sterk. De bereikbaarheid van Monique als coördinator en klankbord ‘altijd dichtbij’!

dochter in Hattem

Dochter in Hattem

Ondersteuning in mantelzorg is in vertrouwde handen bij BurenService: flexibel, snel, meedenkend, doen wat werkt en aanvoelen wat nodig en passend is. Geen bureaucratische drempels maar met raad en daad er zijn voor degene die zorg nodig heeft en de mantelzorgers die erom heen staan. Echt top!

Dijkpoort hattem met monique

Echtpaar uit Hattem

Langs deze weg wilde ik jullie bedanken voor de geweldig fijne manier waarmee jullie ons door de corona besmetting hebben geholpen. 
Woorden schieten mij tekort. 
Weet dat wij dit bijzonder waarderen. Nogmaals veel dank liefs voor allen!

Naomi uit Wapenveld

 Ik had helemaal geen twijfels om BurenService in te schakelen.  Ik was een soort van wanhopig omdat ik iemand zocht die met mijn moeder zou kunnen golfen.

Door haar ziekte (semantische dementie) en door corona zat ze veel thuis, ze bewoog te weinig en ze werd apathisch. Aangezien ze in het verleden altijd veel heeft gegolft leek me dat een goede dagbesteding voor haar. Ik had geen idee waar ik aan kon kloppen dus heb ik de Casemanager gebeld. Zij verwees me door naar jullie. Nadat ik op de website gekeken had, wist ik, dit is wat ik nodig heb. En dat was echt zo. Toen ging het snel, ik had direct een goed gevoel. 

Ik kende mijn moeder goed en wilde het daarom graag goed én op mijn manier voor haar regelen. Ben daarom blij dat jullie met respect alles hebben geregeld. De begeleiding was menswaardig en dat staat voor op, dat alles humaan gaat en dat mijn moeder haar waardigheid kon behouden. Wat ik voor mezelf graag zou willen, wil ik ook voor een ander en met jullie hulp hebben we dat mijn moeder kunnen geven. Mijn moeder had nooit ingestemd met dagbesteding en door de begeleiding van Nicolette had ze hele fijne ochtenden. Het was meer dan een paar uur golfen, er was echt contact, ze werd weer mens, kon lekker bewegen en had het gevoel dat ze iets kon.

Mensen die niet binnen de lijntjes passen en maatwerk willen zijn bij BurenService aan het juiste adres. Jullie maken het passend voor de klant, dagbesteding is de vrees voor alles en iedereen en wat jullie doen past als een handschoen!

Hartelijk dank voor alle goede zorgen, lieve groet Naomi 

Anoniem van een dankbare dochter uit Hattem

Mijn eerste contact met BurenService. Ik wist het op dat moment echt niet meer, liep in de zorg tegen muren aan en was ten einde raad. Daarom heb ik contact gezocht met de gemeente en die verwezen mij door naar jullie.

Wij hadden maar één wens; dat mijn moeder thuis mocht sterven. Toen ik jou aan de telefoon kreeg was je oplossingsgericht, begripvol en doortastend. Het was ontzettend fijn dat je mij direct geruststelde en alles op alles ging zetten om het zo te regelen dat gehoor gegeven kon worden aan de wens van mijn moeder.

Wat me het allermeeste geraakt heeft is het feit dat je het overnam en mij het gevoel gaf dat ik er niet alleen meer voor stond. Dat voelde zo goed, voelde me 10 kilo lichter, iemand die professioneel meekijkt en alles op alles zet om gevolg te geven aan de wens van mijn moeder.

Om me heen zie ik meer mensen die tegen een muur aanlopen, ten einde raad zijn, er niet doorheen komen en het zo graag goed willen regelen. Die mensen wens ik BurenService, jullie nemen ze aan de hand, gaan kijken wat er kan en dat geeft lucht. Geweldig dat jullie bestaan.

mirjam svl review

Mirjam SvL

Mijn vader had de wens om zelfstandig te blijven wonen in zijn huis in Hattem ook toen hij ziek was. Vanuit Utrecht was het voor mij onmogelijk om hem continue te kunnen ondersteunen en verzorgen. Dankzij de fantastische hulp van BurenService in combinatie met de verpleegkundige zorg van de thuiszorgorganisatie kon mijn vader tot het einde thuisblijven. Voor BurenService was niets te veel en werd er zo goed meegedacht. Ze gingen mee naar het ziekenhuis, deden samen boodschappen, hielpen met de koelkast checken en eten opwarmen en signaleerden zaken die aandacht behoefden. Ook was het fijn dat zij even langs konden gaan als er iets aan de hand was en ik vanuit Utrecht niet direct kon komen. Zij waren mijn ogen, oren en extra handen. Mijn vader was heel tevreden met de persoonlijke en warme ondersteuning van BurenService net als de rest van de familie!

Wilt u ook altijd iemand in de buurt?

burenservice

De heer H. Drioel, Zwolle

Ik woon in Zwolle en mijn vriend in Wapenveld. Wij zijn allebei 81 jaar en weduwnaar. Iedere dag bellen we elkaar om 19.30 uur voor een teken van leven.

Toen ik een keer geen gehoor kreeg en ongerust werd, heb ik BurenService gevraagd of ze een kijkje konden nemen. Dat was geen probleem. Uiteindelijk bleek mijn vriend uit eten te zijn geweest en dat hij zijn telefoon niet meegenomen had. Eind goed al goed.

Daarnaast heeft BurenService mij geholpen aan een andere huisarts, een huishoudelijke hulp, een klusbedrijf en een aannemer voor het grotere werk. En ze hebben een paar maal gezorgd voor een chauffeur om me naar den Haag v.v. te rijden. Ik ben blij met ze, want… ”Gemak dient de mens”.

Mevrouw WJ, Hattem

Nu ik alleen ben vind ik het een geruststellende gedachte dat ik altijd kan aankloppen bij de vertrouwde, hartelijke dames van BurenService en dat ze dan met me mee denken om oplossingen te vinden. Het geeft een goed gevoel.

Simone, Hattem

Een dag begint met een lach. Waar zal ik beginnen: ze staan altijd voor je klaar, elk moment van de dag. Een probleem is ineens geen probleem meer, warm, betrokken , creatief oplossend, goed bereikbaar , snel reagerend , zorg(end) en aandacht , positief, een dag begint met een lach. Al zou ik ze een keer niet nodig hebben dan zou je bijna een smoes bedenken… Dank voor alle goede zorgen!

Karin uit Wapenveld

Burenservice is een prettige organisatie waar de mens centraal staat, dat geldt niet alleen voor degene die zorg krijgt maar ook alle anderen eromheen. Monique is een steun en toeverlaat voor ons geweest. Door goed te luisteren naar ons verhaal kon zij de juiste persoon inzetten als zorgverlener en daarbij was haar team zo flexibel dat alles snel geregeld werd op de dagen die mijn ouders het nodig hadden.

Monique informeerde geregeld of het goed ging met ons mantelzorgers en ze hield ons de spiegel voor als we te optimistisch dachten het allemaal zelf te kunnen.

Monique is zo ervaren met zorg verlenen en mantelzorgen dat ze zich goed in onze situatie kon inleven en ons van de nodige adviezen voorzag.

Els Voorhoeve, Hattem

85, 86, 87… 92, 93, 94… Ja, het is bijzonder om een moeder te ‘hebben’ die 96 jaar wordt! En die al jaren fier voor onafhankelijkheid strijdt. In haar eigen woning. Gewoon in de wijk. Zachtjes aan zijn er toch steeds meer klussen die overgenomen moesten worden door mantelzorgers. Maar ook aan hùn mogelijkheden zit een grens. NIET aan die van Burenservice, weten we inmiddels. Heerlijk, jullie aanvullende hulp! Je kunt het zo gek niet bedenken, of jullie dòen het. Van wasje ophangen tot vlaggestok in de houder doen tot maaltijd opwarmen tot ziekenhuisritje. Vlot geregeld, heldere afspraken, altijd met opgewekte lach en bovenal: het gebeurt in de ‘stijl’ waarbij moeder zich prettig voelt. Dankjulliewèl Monique en Lily, we blijven grààg klant.

Anoniem

Het was relatief kort je mee te maken, maar mijn gevoel met jou was goed. Geweldig dat jij mijn moeder door de avond heen hebt geholpen, veel dank daarvoor. Ik heb hoop voor de toekomst dat veel mensen jouw warmte en betrokkenheid mogen ervaren. Veel liefs.

Dochter M. uit Hattem

Alvast wederom weer dank voor je inzet, expertise en warme aandacht en begrip. Fijn samenwerken zo!

Hoop dat je hiermee voldoende hebt om onze samenwerking te vervolgen.

Warme groet, mede namens mijn ouders,

Scroll naar boven